skip to Main Content
directeur.margrietschool@spoutrecht.nl 030-2441550
Groep 6 Naar De Boerderij Van Juf Miriam

Groep 6 naar de boerderij van juf Miriam

Hieronder blogberichten van de kinderen, en hier kunt u kijken naar een super leuk  filmpje van het bezoek.

GROEP 6 IS OP EEN BOERDERIJ GEWEEST

Groep 6 is bij juf Miriam en Jos hun boerderij geweest (en Jos dat is de man van juf Miriam). We zijn naar een akkerbouw boerderij geweest en een veeteelt bedrijf en een fruiteelt bedrijf geweest .Bij een veeteelt bedrijf
hebben we een kip gezien en we hebben de koeien gezien en kalfjes. Dat was heel leuk.

Op een akkerbouw boerderij gingen we mais rapen. We hadden ook gezien hoe een suikerbiet uit de grond wordt gehaald. We gingen met de tractor naar de juf haar huis en van Jos natuurlijk. We gingen niet op de tractor, maar in de bak (voor appels).

Toen gingen we weer terug naar juf Miriam’s huis. Daar gingen we een speurtocht doen en tot slot gingen we appels plukken en dat was heel leuk.

Groetjes Rana en Yteke groep 6

 

GROEP 6 OP DE BOERDERIJ VAN JOS EN JUF MIRIAM

We zijn met groep 6 naar het fruitteeltbedrijf gegaan van juf Miriam We zijn gaan eten en daarna gingen we met tractor en een treintjes. Daarna melkveehouder en we gingen naar de koeien  en mochten ze aaien. Daarna gingen we naar de kalfjes en we zagen een baby stier. Toen gingen we naar de akkerbouw en kregen we mais om naar de koeien  te voeren. Bij het fruitteeltbedrijf deden we een speurtocht. Na de speurtocht mochten we appels plukken . Tot slot gingen we naar huis met de appels .

Groetjes OBAIDAH en Jaden

 

HET BOERDERIJ BEZOEK!

Wij, Groep 6, gingen naar Juf Miriam haar boerderij. Wij gingen naar: de Fruitteler, naar de koeien en naar de Akkerbouw en het was echt mijn lievelingsdag. Maar bij de koeien rook het zo vies. Bijna iedereen vond de stank heel vies. Maar we konden er niks aan doen.

Nu ga ik vertellen wat ik heb geleerd: Ik heb geleerd hoe je je moet appels plukken en hoe je je moet koeien melken en hoe een maisveld eruit ziet. Ik kreeg een stroomschok; dat deed heel veel pijn. Maar ja ik kan er niks aan doen.  Pijn is pijn. Maar laten we verder gaan uhumuhum…okay dus ik heb ook geleerd hoe je een appel plukt .

Pas op !    als je niet draait dan rot je appel. Dat is niet leuk, maar dat gebeurt nu eenmaal.

 

En nu wil ik het heel mooi afsluiten en weet je welk woord dat is? Nou dat is tot slot!  En ik hoop dat jullie dit verslag leuk vonden. Groetjes Tuana!

 

BOERDERIJ BEZOEK GROEP 6.

Mijn verhaal gaat over de boerderij van juf Miriam Odijk en Jos van Rijn. Jos is een fruitteler.   Voor de gene die niet weten wat een fruitteler is: dat is iemand die met fruit werkt. Wat kan je daar allemaal doen als je op school reisje bent: speurtocht doen door de boomgaard. En je kan met een trein bijvoorbeeld naar een akkerbouwer of naar een melkveehouder.  Als je gewoon voor de gezelligheid gaat, kan je appels plukken.

Als je wilt leren hoe je appels plukt, lees dan verder: je pakt de appel vast en je draait de appel. pas op ! Als je niet draait, dan valt de steel. En dan rot je appel.  Maar wist je dat je van een verrotte appel  appelmoes kunt maken?

Wist je deze dingen al?

dat is knap .

 

Ik hoop dat jullie dit een leuk verhaal vonden.  groetjes Anastacia

 

Back To Top